Portada Educación La Universidá d’Uviéu funda una alianza con Rusia pa impulsar la investigación

La Universidá d’Uviéu funda una alianza con Rusia pa impulsar la investigación

by redacción asturnews
Paraninfu de la Universidá d'Uviñeu

La Universidá d’Uviéu convirtióse esta selmana en socia fundadora de l’Alianza ente Universidaes Ruses y Españoles (AURE), col oxetivu de fortalecer ya impulsar la cooperación nel ámbitu de la educación, les investigaciones científiques y la internacionalización.

El rector de la Universidá d’Uviéu, Santiago García Granda, robló ayeri en Moscú’l memorandu pa la creación d’esta alianza al pie de el rectores d’otres trés universidaes españoles y de cuatro ruses.

Les ocho instituciones comprometense a ufiertar una educación calidable, realizar investigaciones científiques multillaterales, ameyorar los aspeutos sociales de la vida de la ciudadanía nel marcu de la globalización y crear una perspectiva internacional favoratible nel contestu d’un diálogu constructivu. L’actu, al que tamién asistieron la secretaria d’Estáu d’Universidaes, Investigación, Desenvolvimientu ya Innovación, Ánxeles Heras; el secretariu xeneral d’Universidaes, José Manuel Pingarrón; y el vicerrector d’Estensión Universitaria de la institución asturiana, Francisco José Borge López, celebrar na mayor feria d’educación cimera de Moscú.

Tamién te podria gustar