Portada Música La Universidá d’Uviéu fai un homenaxe a Leonard Cohen y a los músicos salíos d’El Milán

La Universidá d’Uviéu fai un homenaxe a Leonard Cohen y a los músicos salíos d’El Milán

by asturnet

La Universidá d’Uviéu va celebrar un conciertu qu’afirmen “va crear, mientres la nueche del día 20 d’ochobre, una conxunción bien especial de talentos que salieron de les sos aules”. Un actu que va facese como homenaxe al recién nomáu Premiu Príncipe d’Asturies de les Lletres a Leonard Cohen. “First we take Milán” ye’l títulu d’esti eventu que va axuntar a un grupu d’antiguos alumnos del Campus del Milán de la Universidá d’Uviéu, con sólides y solventes carreres musicales, y que, de la mesma, quieren espresar el so agradecimientu y ciñu a la Universidá d’Uviéu.

Un conciertu que va xirar en redol al legáu de Cohen y a la so influencia nesta xeneración de músicos, y que tamién pretende dar a conocer a los estudiantes de güei una hestoria que se cocinó dientro del Campus mientres los años 90, y que quiciabes sirva d’inspiración pa les sos propies fazañes vinientes. El Paraninfu, quiciabes el llugar más emblemáticu de la Universidá, va ser el qu’acueya esta singular ocasión.

El Vicerrectorado d’Estensión Universitaria, Cultura y Deportes organiza esti homenaxe doble: a Leonard Cohen, músicu, poeta, y pintor, aprovechando la ocasión única de la so estancia n’Uviéu pa recibir el Premiu Príncipe d’Asturies de les Lletres; y per otru llau, nel mesmu actu, a una xeneración d’antiguos alumnos de la institución qu’empecipiaron les sos carreres musicales mientres la mayoría d’ellos estudiaba nel campus d’El Milán.

Los músicos que van participar son Nacho Vegas, Xabel Vegas, Montse Álvarez, Roberto Nicieza, José Luis García, Fany Álvarez, Fernando Marín, Igor Paskual, Alicia Álvarez, Chus Neira y David Guardado.

Información sobre’l conciertu y la venta d’entraes

Tamién te podria gustar