Portada Comunicación La Universidá amplía’l plazu de matrícula pa cubrir toles places del cursu de llingua pa periodistes

La Universidá amplía’l plazu de matrícula pa cubrir toles places del cursu de llingua pa periodistes

by asturnet

Trece díes más. La Universidá d’Uviéu amplía nesos términos el plazu d’inscripción pal cursu especializáu d’asturianu empobináu a periodistes, depués que nel tiempu ordinariu de matrícula se cubrieren 38 de les 45 places disponibles. El nuevu plazu ta yá abiertu y acabará’l prósimu 23 de febreru, dos díes antes del aniciu’l cursu.

La Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu, que participa na organización del cursu al traviés de la Oficina de Política Llingüística, comunicó esti mediudía la prórroga nel plazu de matrícula pal cursu, qu’afondará nes singularidaes de la comunicación nun contestu de convivencia de les llingües castellana y asturiana.

Con un preciu d’inscripción de 81 euros, el cursu d’Estensión Universitaria ‘Comunicación audiovisual en situaciones de minorización llingüística’ desendolcaráse hasta’l 9 d’abril con dos clases selmanales -vienres y sábados- na Facultá de Filoloxía d’Uviéu y nel Antiguu Institutu Xovellanos de Xixón.

La llista de profesores ta encabezada por Xuan Busto en calidá de director ya inclúi, ente otros docentes, al director d’Asturnews y profesor na Universidá Carlos III de Madrid, Próspero Morán.

El pasáu mes de payares, la Universidá completó un primer cursu especializáu d’asturianu pa periodistes que se desendolcó baxo la dirección de Xulio Viejo y en cuya presentación la conseyera de Cultura, Ana Rosa Migoya, aseguró que “ye una obviedá” que la llingua asturiana tará presente na nueva radiotelevisión autonómica.

Tamién te podria gustar