Portada Educación La última convocatoria de places d’interinos inda nun contempla bolses pa llingua asturiana

La última convocatoria de places d’interinos inda nun contempla bolses pa llingua asturiana

by asturnet

La última convocatoria de places pa personal interín de la Conseyería d’Educación inda nun contempla l’apertura d’una bolsa específica pa les vacantes de llingua asturiana y gallego-asturiano. Mentantu s’abre una llista específica -anguaño en procesu de baremación- según les bases de la convocatoria cualaquier inscritu nel Rexistru de Capacitación puede solicitar les places de les llingües asturianes.

La páxina web oficial de la Conseyería, Educastur, anuncia la convocatoria con fecha 10/01/06 de les nueves places pa personal interín y caltién tovíes colgaes les instrucciones de les anteriores convocatories ente les que ta la qu’afirma testualmente que “les places de LLINGUA ASTURIANA y GALLEGO/ASTURIANO podrán ser solicitaes, amás de polos convocaos de LLINGUA ASTURIANA, por cualaquier aspirante convocáu que estéa inscritu nel Rexistru de Capacitación”.

Dellos colectivos d’interinos especialistes en Llingua Asturiana y tamién los mesmos sindicatos d’enseñanza pidieran repetidamente a les autoridaes educatives del Principáu l’apertura de bolses y llistes específiques pa esta asignatura. Darréu de meses de negociación los representantes sindicales llograron d’Educación el comprosimu de l’apertura de bolses específiques pa llingua asturiana, una realidá qu’inda ta en procesu de baremación y que podía concretase nel prósimu mes de febreru, según pudo saber Asturnews.

Convocatoria d’interinos

Tamién te podria gustar