Portada Patrimoniu La tercer fase de les obres nel templu d’Abamia descubre un enterramientu medieval

La tercer fase de les obres nel templu d’Abamia descubre un enterramientu medieval

by asturnet

La tercer fase de les obres de rehabilitación de la ilesia de Santa Eulalia d’Abamia, en Corao (Cangues d’Onís), onde cuenta la lleenda que recibió sepultura’l rei Pelayo y la so muyer Gaudiosa, sacaron a la lluz un nuevu enterramientu que, según los espertos, podría datar de la Edá Media. La cata de seis metros de llargo por dos d’anchura fecha polos especialistes al llau de la sacristía, nel esterior del templu, descubrió los restos d’un esqueletu xunto a un pavimentu que según calculen pude ser echáu a finales del sieglu XIX.

Los espertos que trabayen nes obres de rehabilitación del templu d’Abamia consideren qu’esti nuevu esqueletu aparecíu seguramente sedrá namás ‘la primera de les otres munches tumbes medievales, del sieglo XV o de primero, que se pueden atopar, yá que la costume d’enterrar los muertos dientro de les ilesies vien d’una epoca más tardía’.

El equipu de profesionales que va intervenir sobre otres dos cates nel próximu mes o mes y mediu traten de controlar el drenaxe del monumentu cola fin d’evitar humedaes nel mesmu. Nes fases anteriores nel templu d’Abamia tamien descubrieron una muria na capiella mayor que fácilmente perteneciere a una cabecera o ermita del sieglu XIII.

Otru de los trabayos que van facer los espertos en Corao va tar dedicáu al estudiu de les pintures y los revistimientos orixinales, anque inda nun se tien fecha pal proyectu.

Tamién te podria gustar