Portada Sociedá La SGAE cesa al so director xeneral por discrepancies contables”

La SGAE cesa al so director xeneral por discrepancies contables”

by redacción asturnews

La Sociedá Xeneral d’Autores y Editores (SGAE) decidió esti llune nuna xunta directiva estraordinaria convocada pol so presidente, José Miguel Fernández Sastrón, cesar al so director xeneral, Luis Felipe Palacios, por “discrepancies contables” cola so actuación.

La Xunta Estraordinaria, qu’agora “tendrá d’estudiar” la elección d’un nuevu director xeneral y aprobar la so designación, decidió “retirar el so sofitu” a Palacios por 19 votos a favor y 18 en contra. La SGAE celebró’l pasáu xueves una xunta del so xunta pero nella nun se trató la destitución de Palacios, qu’a otru día decidió despidir al director económicu-financieru, Gerardo Rodríguez, que yera quien punxera de manifiestu n’una xunta anterior la discrepancia contable”.

Asistentes a aquella xunta rellataron que Palacios, qu’emprestaba los sos servicios dende 2013 optó por nun informar de la esistencia de “un dineru qu’había que partir” ente que Rodríguez informó a la xunta d’aquel particular. Esto ye, añedieron les mesmes fontes, nun se trata d’una irregularidá sinón de “diferencies de criteriu” sobro les cuentes de la sociedá.

La xunta directiva de la SGAE señala nuna nota que la so decisión de votar la destitución “encontase na disparidá de visiones” que los sos miembros calteníen nos últimos meses. Eses discrepancies refiérense a la forma d’encetar “los retos a los que s’enfrenta la SGAE” y sobro “la viabilidá de delles de les midíes estratéxiques suxuríes pa enllantase nel futuru”. “Estes circunstancies viéronse agravaes por series discrepancies tocantes a dellos criterios contables de los que los máximos órganos de gobiernu nun fueron abondo informaos per parte del Director Xeneral”, señala la nota.

Nos postreros seis meses, la destitución del director xeneral “tamién foi reclamada en dos causes pol Comité d’Empresa; la postrera, este mesmu llunes, cuando los representantes de la plantiya espublizaron un comunicáu empobináu a los socios nel qu’aportunaron na necesidá” de cesa-y.

Coles mesmes, a propuesta del presidente, la Xunta Directiva creó una Comisión d’Auditoría “que va supervisar la eficacia del control internu de la sociedá, l’auditoría interna y los sistemes de xestión de riesgos”. Tamién “va aldericar” con el auditores de cuentes “les debilidaes significatives del sistema de control internu detectaes nel desenvolvimientu de la mesma”.

Tamién te podria gustar