Portada Comunicación La Selmana de les Lletres va homenaxear esti añu a les muyeres

La Selmana de les Lletres va homenaxear esti añu a les muyeres

by redacción asturnews

La 38 Selmana de les Lletres Asturianes va celebrase esti añu ente los díes 2 y 9 de mayu se va centrar na lliteratura escrita por muyeres n’asturianu y gallegu asturianu, según informó esta fin de selmana’l Gobiernu del Principáu.

“La selmana ye una de les cites culturales más importantes del añu n’Asturies, tantu pol so calter simbólicu como pola so contribución a la divulgación d’autores asturianos en distintos xéneros, como la narrativa, la poesía o’l teatru” sigún la Conseyería, qu’entamó a desenvolver esta semana d’actividaes alrodiu de la celebración del Día de les Lletres Asturianes por parte de l’Academia de la LLingua asturiana nel primer vienres de cada mayu.

Esti homenaxe institucional a les lletres asturianes va incluyir espectáculos poéticu-musicales, llectures públiques, coloquios, certames escolares o representaciones teatrales. El gallego-asturianu va cuntar tamién con un actu especial: ‘Homenaxe ás nosas lletras’, que se va celebrar n’A Caridá (El Franco).

Coles mesmes, nel marcu de la Selmana de les Lletres Asturianes, la Conseyería d’Educación y Cultura entama tamién el Día del Llibru Asturianu, que cada añu pretende averar la lliteratura asturiana a más públicu, gracies a la collaboración de más de sesenta librería. E l5 de mayu los compradores de llibros n’asturianu o gallego-asturianu van tener un 10% de descuentu y van recibir como regalo un llibru con testos de muyeres escritores dende’l sieglu XVIII hasta l’actualidá.

Tamién te podria gustar