Portada Lliteratura La segunda xornada de l’Arribada inclúi una ponencia de Xaviel Vilareyo sobre l’asturianu de Cantabria y Salamanca

La segunda xornada de l’Arribada inclúi una ponencia de Xaviel Vilareyo sobre l’asturianu de Cantabria y Salamanca

by asturnet

La segunda xornada de l’Arribada va entamar güei a les once la mañana del sábadu cola presentación de la revista Al debalu, asoleyada por Espublizastur. A les 11:30 hores Xaviel Vilareyo va falar de “La llingua asturiana en Salamanca y Cantabria” y a les doce va presentase la obre “Los venticinco pasos”, poemariu de Rubén d’Areñes. “Lais de la vieya Bretaña”, de María de Francia, va presentase a les 12:30 hores.

Más tarde, a la una, Nicolás Bartolomé Pérez va presentar “La tradición oral nel ámbitu asturlleonés”.

A les cuatro la tarde, Xaviel Vilareyo, va falar n’esti casu, teniendo como tema la ponencia “Festival de cine asturianu: cuatro años de camín”.

La revista lliteraria “Estandoiru” va presentar el so primer númberu a les 17 hores. Media hora dempués Faustino Zapico va presentar “La revolución de mayu de 1808”, asoleyada por Trabe ediciones. Darréu, la tema del llibru va dar pa una tertulia col autor, l’empresariu y escritor Inaciu Iglesias, l’escirtor L.luis Fernández, l’escritor Xosé Nel Riesgo y l’abogáu de l’Arribada, Roberto González.

A les 18:30 hores, Pilar Sánchez Vicente va presentar la novela en castellán, “La diosa contra Roma”.

A les siete la tarde, Xurde Morán, Alberto Álvarez Peña y Mari Luz Pontón van participar na tertulia “Cultura tradicional y llingua nes televisiones d’Asturies”. A les 19:30, Xurde Blanco va introducir la sesión de “cinema y lliteratura”, onde va poder vese “Los que vuelven”. La nueche del sábadu va pesllala l’actuación del grupu “Kadarma”.

Tamién te podria gustar