Portada Lliteratura La ruta lliteraria “Tres los pasos de Xovellanos” protagoniza’l Día del Llibru n’Avilés

La ruta lliteraria “Tres los pasos de Xovellanos” protagoniza’l Día del Llibru n’Avilés

by redacción asturnews

La ruta lliteraria “Tres los pasos de Xovellanos” ye la protagonista de la celebración Día del Llibru n’Avilés que vieno acabante aportar esti martes 23 cargada d’actividaes pa tolos públicos. La conceyalía de Cultura preparó un ampliu programa que se va desenvolver a lo llargo de tola selmana.

L’itinerariu va siguir los pasos del pernomáu pensador asturianu poles cais de la ciudá, que recoyó nos sos Diarios. Na Biblioteca Bárganos Candamo podrá esfrutase d’un espectáculu infantil de cuentacuentos. El Centru Social de Llaranes ufierta l’actividá “Cita a palpu con un llibru” y un mercadín solidariu de llibros. Les actividaes conmemorativas van desenvolver a lo llargo de toa una selmana.

La principal novedá d’anguaño ye una ruta lliteraria centrada na figura de Gaspar Melchor de Xovellanos. L’itinerariu, que lleva por títulu “Tres los pasos de Xovellanos n’Avilés”, va tener el so puntu de salida a les 17 hores na Plaza d’España, y va llevar a los sos participantes al traviés de les cais de la ciudá a conocer los monumentos que’l pensador asturianu describió nos sos Diarios.

Amás, el Centru Social de Llaranes va acoyer a les 18 hores l’actividá “Cita a palpu con un llibru”, un espaciu de llectura y de conversación al traviés de la lliteratura. Coles mesmes, va abrise un mercadín solidariu del llibru. Nos próximos díes van impartise talleres d’espresión artísticu lliteraria y de cuentacuentos.

La compañía Tragaluz Títeres va ufiertar el so espectáculu “Cuentos de Aquiyalla”, cuentacuentos empobináu a neñes y neños de 4 a 9 años, tamién a les 18 hores, na Biblioteca Bárganos Candamo. El restu de la selmana van allegar a la Biblioteca de La Lluz (24 d’abril), Biblioteca de La Carriona (25 d’abril), y el Centru Sociocultural de Los Canapés (26 d’abril), nel mesmu horariu.

El sábadu van poder esfrutar d’un cuentacuentos n’inglés, “Farmyard”, al cargu de Kids & Us Language School, na Biblioteca Bárganos Candamo.

Pela so parte, los y les participantes del Club de Llectura de la citada biblioteca van asistir tamién el sábadu al IX Alcuentru de Clubes de Llectura d’Asturies que se va celebrar nel restorán La Torre (Llanera), col escritor Javier Abarganes como convidáu. La xunta mensual del club va tener llugar el martes 30, en La Noria del parque de La Ferrera, onde van comentar el libreo “Cantar duce”, de Leila Slimani.

A lo último, el Centru Municipal de Persones Mayores de Les Meanes va ufiertar una nueva sesión del proxecto “Llectura y Escritura Creativo”, nel que se desenvuelve’l gustu pola llectura y l’escritura al traviés de distintes técniques, dinámiques, alderiques… Va Tener llugar el xueves 25 d’abril, a les 17 hores, col epígrafe “Érase una vegada un cuadru”, para’l que ye necesariu inscripción.

Ver actividaes

Tamién te podria gustar