Portada Escéniques La revista La Ratonera dedica’l so últimu númberu a Fernando Arrabal

La revista La Ratonera dedica’l so últimu númberu a Fernando Arrabal

by asturnet

La revista asturiana La Ratonera , que dirixe Roberto Corte, dedica’l so númberu 16 a la figura y la obra del dramaturgu Fernando Arrabal, una de les más controvertíes personalidaes del teatru escritu español contemporáneu. L’escritor melillés va asistir a la presentación de la revista en Xixón esti martes 21 nun actu onde va caltener un alcuentru abiertu col públicu asistente.

La última entrega de La Ratonera inclúi dos testos d’Arrabal y diversos artículos sobre la so obra de Boni Ortiz, Roberto Corte, Joaquín Fuertes, José Luis Campal, Peter Podol, Viveca Tallgren y Marie L. Gazarian-Gautier, ente otros.

Fernando Arrabal ye una de les voces más tresgresores y controvertíes del teatru español de la mitá del sieglu XX. Esiliáu en Francia por mor de la so oposición al réxime franquista y enxamás vueltu al so país d’orixen, protagonizó nos últimos años sonaos espolines públicos (dalgunos en programes de televisión) onde nun faltaron diatribes histrióniques contra la Cuba de Fidel Castro o apoloxíes de les apariciones marianes. Na república francesa ta consideráu un xeniu de la lliteratura escénica y tien nel so haber dellos de los más prestixosos premios nacionales del estáu galu.

Tamién te podria gustar