Portada Sociedá La Rede Mercator estrena nueva web en mercator-central.org

La Rede Mercator estrena nueva web en mercator-central.org

by asturnet

La Rede Europea Mercator acaba de poner en marcha un nuevu portal n’Internet na direición www.mercator-central.org pa xuntar nelli la información qu’ufren les tres axencies que componen la rede. El sitiu web ta escritu pel momentu namái que n’inglés pero ta previsto que darréu se puea ufiertar en catalán, galés, alemán, francés y frisón.

Mercator ye una rede europea compuesta por tres axencies que tienen como obxetivos cimeros trabyar nel ámbitu de les llingües minoritaries. Toes les tres tienen los sos particulares proyeutos, allugándose en Frisia’l Centru empobináu a temes d’Educación, que dirixe la Academia Frisona en Holanda, en Barcelona’l CIEMEN o centru empobináu a temes de lexislación y na Universidá d’Aberistwyth (Gales) el Centru pa temes de comunicación.

Dende l’añu 2003, la rede entama tolos años un Congresu pa estudiar la situación de les llingües minoritaries europees y la información sobre los documentos d’esos congresos puen consultase na nueva web, onde tamién s’atoparán noticies sobre cada una de les llingües minoritaries que se falen nel continente.

Nueva web de Mercator

Tamién te podria gustar