Portada Comunicación La radiotelevisión autonómica asturiana va empezar emitir nel veranu de 2005

La radiotelevisión autonómica asturiana va empezar emitir nel veranu de 2005

by asturnet

L’ente públicu de radiotelevisión asturiana va entamar les sos emisiones nel segundu semestre de 2005 y va tener el so allugamientu permanente nel recintu de la Universidá Llaboral de Xixón. La noticia adelantrada ayer pol presidente Areces en Sao Paulo al grupu de periodistes qu’acompañen la delegación institucional y publicada nel diariu El Comercio, confirmóla güei la conseyera de Cultura, Comunicación Social y Turismu, Ana María Migoya en declaraciones a la axencia EFE. Escampla asina el futuru inmediatu d’un de los proyectos ‘estrella’ del actual gobiernu del Principáu.

Dos de les principales dubies d’ente los proyectos más ambiciosos que l’executivu autonómicu quier ver cumplíos y funcionando nel so mandatu, el de l’ente públicu de comunicación audiovisual y dixital, acaben de ser aclariaes por voz del presidente Vicente Álvarez Areces y de la so conseyera Ana María Migoya. Les primeres emisiones de la radio y la televisión autonómiques tan previstes pal empiezu del segundu semestre del añu 2005, provablemente a finales de veranu, si se cumplen los deseos del gobiernu d’Asturies.

L’asitiamientu definitivu de les istalaciones centrales de la radiotelevisión pública del Principáu va tar nel qu’hasta agora se caltenía como ubicación provisional mientres duraren les obres de construcción d’un complexu nuevu allugáu nel Parque Tecnolóxicu de Llanera. Los costes elevaos d’estes istalaciones de nueva planta faen al executivu asturianu descartar esta opción y apostar pol antigu conventu de les clarises de la Universidá de Xixón.

Tamién te podria gustar