Portada Educación La prueba final de Bachilleratu pa dir a la universidá va superase con un 4

La prueba final de Bachilleratu pa dir a la universidá va superase con un 4

by redacción asturnews
Foto: Ministerio de Defensa (https://www.flickr.com/photos/mindefensa/)

 

L’alumnu que remate Bachilleratu esti cursu tendrá de llograr una calificación igual o superior a 4 puntos na evaluación final d’esos estudios por que cunte nos procedimientos d’accesu a la universidá. Asina consta nel borrador d’orde ministerial que responsables del Ministeriu d’Educación van tratar mañana colos de les comunidaes nuna xunta técnica. Esa orde va determinar les característiques, el diseñu y conteníu de les nueves evaluaciones finales d’ESO y Bachilleratu previstes pola Lomce.

Les pruebes empiecen a aplicase este mesmu cursu, pero solo van tener validez académica a partir del 2017-2018, esto ye, va ser necesariu superales dende entós pa llograr los títulos correspondientes. Sicasí, la de Bachilleratu va cuntar yá dende esti cursu (2016-2017) pa los alumnos que quieran aportar a la Universidá, pos sumió la Selectividá.

La calificación pal accesu a estudios universitarios va calculase sopesando un 40% la calificación de la evaluación final y un 60% la nota del Bachilleratu. Va entendese que s’axunten los requisitos d’accesu a la Universidá cuando la resultancia d’esta ponderación sía igual o superior a 5 puntos.

El borrador tamién inclúi les denominaes “matrices d’especificaciones”, que determinen el pesu o porcentaxe que correspuende a cada unu de los bloques de conteníos establecíos pa les materies oxeto d’evaluación. Igualmente, les “matrices d’especificaciones” establecen la concreción de los estándares d’aprendizaxe evaluables acomuñaos a cada unu de los bloques de conteníos que s’evalúen y que la so superación considerar esencial pa que l’alumnáu acredite un dominiu básicu de la materia de la que s’evalúa.

Evaluaciones

Tamién se va realizar una prueba por caúna de les materies oxetu d’evaluación na etapa correspondiente, que va constar d’un númberu mínimu de 2 y un máximu de 15 entrugues. Les evaluaciones finales d’Educación Secundaria Obligatoria (ESO) y de Bachilleratu van tener una duración d’un máximu de cuatro díes, que pueden ser cinco nes comunidaes con llingua cooficial.

Les entrugues tendrán de corresponder a dalguna de les siguientes categoríes: d’opción múltiple, semiabierta y abierta. Caúna de les pruebes de la evaluación final d’Educación Secundaria Obligatoria va durar 60 minutos, con descansos ente elles, y les pruebes de la evaluación final de Bachilleratu, 90 minutos.

Nes evaluaciones finales d’ESO y de Bachilleratu aplicaráse un cuestionariu anónimu de contestu empobináu al alumnáu que realice les evaluaciones. Les pruebes de la evaluación final d’Educación Secundaria Obligatoria del cursu 2016-2017 van facer nuna sola convocatoria, antes del 24 de xunu; les de Bachilleratu correspondientes a la convocatoria ordinaria d’este mesmu cursu, antes del 10 de xunu, y les estraordinaries, antes del 8 de xunetu o del 9 de setiembre.

Tamién te podria gustar