Portada Sociedá La primer sidra del añu estrénase nel Muséu del Pueblu d’Asturies cola tonada de fondu

La primer sidra del añu estrénase nel Muséu del Pueblu d’Asturies cola tonada de fondu

by asturnet

El Muséu del Pueblu d’Asturies, asitiáu en Xixón, acoyer les actividaes del primer “Asturianada y Sidre”, que se celebrará ente los díes 2 y 4 d’abril cola presencia de la meyor música del país. Ente los representantes de la tonada van tar Mari Luz Cristobal Caunedo, Carlos Rubiera y Anabel Santiago.

Pero’l programa ye muncho más ampliu. Entama’l vienres 2 d’abril, a les cinco la tarde, con Mariluz Cristóbal, Carlos Rubiera, Andrea Cueli y Francisco Queipo, tando a la zanfona Celia González, y a la gaita Llorián García.El sábadu, 3 d’abril, va ser el turnu d’Anabel Santiago, Héctor Braga, Noemí Torrado y Raúl Díaz, que van siguir la música de Llorián García a la gaita, y del propiu Braga al arpa. Les actividaes entamen tamién a partir de les cinco.

La xornada va termina el domingu, nesti casu con entamu a les 12 y coincidiendo cola celebración del Rastru de Xixón na redolada. Van cantar nesta ocasión Marisa Valle y el so hermanu Fernando, Lorena Corripio y José García. A la instrumentación van tar Xaime Arias col pianu, y Llorián García de nuevu a la gaita. Les actuaciones va presentales Xosé Mª García “Llábana”.

Tamién te podria gustar