Portada Sociedá La prensa clandestina n’Asturies a debate

La prensa clandestina n’Asturies a debate

by asturnet

Esti miercoles día 10 de mayu a les doce la mañana, el Salón de Grados del Departamentu d’Historia de la Universidá d’Uvieu va acoyer un coloquiu basáu nel llibru recien editáu por Gabriel Santullano y que lleva por títulu ‘La prensa clandestina en Asturias’. Xunta l’autor, van participar nel debate Ruben Vega, del Departamentu d’Historia Contemporánea; Sara Fresno, responsable del aparatu de prensa clandestina del PCE en Xixón nos años setenta; y Javier Ramos, responsable de la publicación ‘Noticias 1973’ y collaborador de ‘Verdad’.

L’historiador Gabriel Santullano ye l’autor del volume “La prensa clandestina en Asturias”, editáu pol sellu uvieín KRK embaxo l’agospiu de la Fundación Juan Muñiz Zapico. El llibru estudia les publicaciones de la resistencia antifranquista dende la entrada del exercitu rebelde na seronda de 1937 hasta la muerte del dictador en 1975.

Santullano, especialista n’hestoria contemporánea y militante activu de la izquierda antifranquista nos años sesenta y setenta, presenta nesti estudiu un minuciosu trabayu d’investigación sobre la voz de los que nun teníen voz tres la derrota republicana y prosiguíen la so llucha al traves del poder de la palabra.

Tamién te podria gustar