Portada Música La Orquesta Barroca de Sevilla toca esti sábadu en Xixón

La Orquesta Barroca de Sevilla toca esti sábadu en Xixón

by asturnet

El Festival de Música Antigua de Xixón sigue la so andadura’l día 23 de xunetu a les 20:30 hores nel Teatru Xovellanos col programa “Salve Regina”, al cargu de la Orquesta Barroca de Sevilla.

El certame, que se clausura’l próximu 26 de xunetu, lleva por títulu “La música en tiempos de Xovellanos”. La Orquesta Barroca de Sevilla va tar dirixida por Andoni Mercero y va cuntar cola actuación del contratenor Carlos Mena.

La Orquesta Barroca de Sevilla, creada en 1995 por Barry Sargent y Ventura Rico, asítiase, incuestionablemente, nel primer nivel de les agrupaciones estatales que se dediquen a la interpretación de la música antigua con criterios hestoricistes.

Ente el directores que se punxeron al so frente, dalgunos de talla mítica, podemos destacar: Gustav Leonhardt, Sigiswald Kuijken, Christophe Coin, Jordi Savall, Christophe Rousset, Rinaldo Alessandrini, Monica Huggett, Harry Christophers, Pierre Cao, Eduardo López Bágara, Andreas Spering, Diego Fasolis, Juanjo Mena, Josep Pons, Hiro Kurosaki, Pablo Valetti, Manfredo Kraemer, Alfredo Bernardini, Enrico Onofri… Dende 2001, Pedro Gandía Martín desempeña’l llabor de Director Artísticu de la OBS.

La Orquesta Barroca de Sevilla, amás de la intensa actividá que desenvuelve en Sevilla y Andalucía, presentar n’importantes festivales y escenarios estatales y europeos (Alemaña, Francia, Italia, Suiza…) como: Teatru de la Maestranza (Sevilla), Sala Gaveau de París, Festival Mozart d’A Coruña, Festival de Música y Danza de Granada, Selmana de Música Relixosa de Cuenca, Festival de Música Antigua de Barcelona, Festival de Música Antigua de Sevilla, Amuesa de Música Antigua de Aracena, Festival de Música Antigua de Úbeda y Baeza, Festival Internacional de Santander, Ciclu de la Fundación Kursaal en San Sebastian, Festivales de Vezelay, La Chaise-Dieu y Pontoise (Francia), Ciclu de Conciertos de Cámara de la Accademia Bizantina en Rávena (Italia), Kulturwald de Deggendorf (Alemaña), Festival de Pascua de Lugano (Suiza)…

Tamién te podria gustar