Portada Sociedá La Llaguna del Torollu, Trebeyu y Muyeres dirán a Lorient esti añu

La Llaguna del Torollu, Trebeyu y Muyeres dirán a Lorient esti añu

by redacción asturnews
Grupu Trebeyu de Xixón

La Llaguna del Torollu d’Uviéu y Trebeyu de Xixón van ser la banda de gaites y el grupu folklóricu asturianos que compartan escenariu esti añu nel Festival de Lorient con The Corrs, Joan Baez o Alan Stivel na so 46 edición que va desenvolvese del 5 al 14 d’agostu y que va dedicada a Australia.

Vieno acabante de presentase la programación de la 46a edición del Festival Intercélticu de Lorient onde Asturies va tar presente una vegada más y darréu d’ello conocemos los grupos asturianos que van actuar nesta edición. Anguaño’l festival va celebrar ente los díes 5 y 14 d’agostu na ciudá de Lorient y el país al honor va ser Australia.

Nesta ocasión los representantes asturianos van ser la banda de gaites “La Llaguna del Torollu” d’Uviéu y el grupu de baille “Trebeyu” de Xixón los escoyíos pa representar Asturies en Bretaña.

A lo llargo del festival tamién va haber ocasión d’esfrutar de la música de “Muyeres” que va llevar al escenariu del Gran Teatru de Lorient el so nuevu espectáculu “País Malva”, según del últimu proyectu musical de Marcos García Alonso, ERRAI.

Tamién el grupu folk “Corquiéu”, de Ribesella, volverá atopase esti branu col públicu bretón. Falta entá por conocer los cuatro gaiteros que concursarán nel Troféu MacCrimon de gaita y que los sos nomes van salir del Concursu de Folclore “Ciudá d’Uviéu” a finales de mayu. En total, más d’un centenar d’artistes van formar la delegación asturiana nesta edición.

Tamién te podria gustar