Portada Fiestes La Inauguración de la XX Selmana Negra de Xixón va celebrase güei pela tarde

La Inauguración de la XX Selmana Negra de Xixón va celebrase güei pela tarde

by asturnet

Redacción.

Güei a les 8:10 de la mañana va salir el Tren Negru de la Estación de Chamartín en Madrid. Los escritores van llegar hacia les cinco la tarde a Xixón. Pero enantes, a eso de les 10 de la mañana va entamar la distribución gratuita del númberu 1 d’“A Quemarropa”, el periódicu oficial de la Slemana Negra. A les doce la mañana va celebrase una mesa redonda nel Tren Negru: “¿Hestories personales?”, que darreu va parar a les dos de la tarde en Mieres pa celebrar una espicha y a les 16:25 n’Uvieu.

A les cinco va producise la llegada del Tren Negru a Xixón, estación de cercaníes de Renfe, cola recepción popular y de la banda de música del Ayuntamientu de Xixón. A esa mesma hora va abrise’l recintu de la Selmana Negra, incluyeno la Feria del Llibru, les atracciones de Feria, el minitres, terraces, chigres, música nel Recintu y les esposiciones: “Los irreverentes”, de cómic y otra de fotoperiodismu.

A les 19:30 va facese la recepción a los autores participantes per parte del Ayuntamientu de Xixón nel Centru de Cultura Antiguu Institutu. Y a les 21:00 la inauguración oficial de la XX Selmana Negra, col tradicional corte de la cinta.

Yá pela nueche, a eso de les 21:30, música na Carpa d’Alcuentros con Yampi. A les 22:30 conciertu de “La Kinki Beat” nel escenariu central. A les 23:00 hores entama’l ciclu “El manga fízose carne”, coordináu por Iñaki Huidobro, cola proyeición de “Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance” de Kenji Misumi (1972) nel espaciu AQ.

Páxina web oficial de la Selmana Negra

Tamién te podria gustar