Portada Cine La gala de los Goya va celebrase’l 27 de febreru a pesar de la pandemia

La gala de los Goya va celebrase’l 27 de febreru a pesar de la pandemia

by redacción asturnews

L’Academia de Cine desmarcarse de la llínea fita dende Hollywood pa los Oscars y siguida pa los Bafta y los Globos d’Oru y fai l’anuncia de que la gala de los Goya va celebrase’l 27 de febreru a pesar de la pandemia.

L’Academia de Cine decidió esti martes que la ceremonia d’entrega de los Premios Goya na so edición númberu 35 celébrese’l sábadu 27 de febreru, mes habitual d’esti actu. La decisión difier de la llínea marcada pola Academia de Hollywood, que’l pasáu 15 de xunu anunció que los Oscars van apurrise’l 25 d’abril del añu próximu, esto ye, dos meses dempués de la fecha primeramente prevista (el 28 de febreru).

El mesmu día en que se comunicó esi aplazamientu na gala de los Oscars, l’Academia Británica de les Artes Cinematográfiques y de la Televisión aplazó la ceremonia de los Globos d’Oru retrasada hasta’l 28 de febreru cuando de normal tien llugar a empiezos de xineru.

Los Goya apurriéronse l’añu pasáu’l 25 de xineru, p’acoplase al adelantu na fecha de los Oscars, pero dende l’añu 2008 veníen otorgándose nel mes de febreru. Y según fontes de l’Academia yera’l sábadu 27 el día previstu para’l 2021. Lo qu’entá nun ta decidíu ye la ciudá que va acoyer la ceremonia, que na última edición viaxó a Málaga.

La causa del retrasu de les distintes gales de cine, con esta salvedá española, ta obviamente na pandemia. Pero non tantu polos sos efectos directos en cuanto al riesgu d’andada como pol retrasu que la enfermedá provocó nos estrenos y rodaxes de películes en tol mundu. Cuando les cámares y les lluces apáguense, y hasta un festival como’l de Cannes tien qu’atayase, tol sistema queda afectáu pa llargu tiempu. Y esto inclúi bien en particular a los premios, anque yá vemos qee nel casu de los Goya el calendariu ye’l de siempre.

Tamién te podria gustar