Portada Hestoria La figura de Xovellanos recibe l’homenaxe de los asturianos 193 años depués del so últimu regresu a Xixón

La figura de Xovellanos recibe l’homenaxe de los asturianos 193 años depués del so últimu regresu a Xixón

by asturnet

Gaspar Melchor de Xovellanos sigue recibiendo flores 193 años depués del so últimu regresu a Xixón. Autoridaes, instituciones y collectivos ciudadanos participaron esti mediudía na ofrenda floral énte la estatua del illustráu allugada na plaza’l 6 d’agostu, que conmemora la vuelta del esiliu del que fora Ministru de Gracia y Xusticia nel reináu de Carlos III.

L’alcaldesa de Xixón, Paz Fernández Felgueroso, presidió la ofrenda, na que tamién tomaron parte representantes de la familia Xovellanos, ‘Fundación Foro Jovellanos’, Teatru Municipal Xovellanos, Real Institutu Xovellanos y Atenéu Xovellanos, ente otros oferentes.

Nel trescursu del actu, la Banda de Música de Xixón y la Orquesta New Milenium interpretaron la Obertura-fanfarre a Xovellanos, compuesta y dirixida por Vicente Cueva, una pieza de seis minutos de duración estrenada hai un añu pa conmemorar el regresu a Xixón de Xovellanos acordies col modelu de les obertures-fanfarre d’estilu centroeuropéu de los sieglos XVII y XVIII.

Tamién te podria gustar