Portada Fiestes La Fiesta de la bicicleta pieslla la Selmana de la Movilidá

La Fiesta de la bicicleta pieslla la Selmana de la Movilidá

by asturnet

Un añu más va facese la fiesta de la bicicleta de les fiestes de San Mateo, pesllando con ella esti añu la Selmana de la Movilidá qu’entamara’l llunes n’Uvéu y Xixón.

En Xixón, les xornaes de la Selmana de la Movilidá incluyeron visites escolares a les cocheres de Emtusa y actividaes d’educación vial nel Parchís. Y Amás, y de manera esperimental, los ciclistes van tener a la so disposición un carril bici nel Muriu, dende la ponte del Piles al Conceyu, pa testar una nueva fórmula de convivencia.

Esti sábadu hay tamién cursos de nivel 0 y nivel 1 pa adreprender a andar en bici, tanto n’Uviéu a partir de les 12, na Esquina de Toreno cola Cai Uría, como en Xixón, alrodiu la Plaza’l Parchis.

La fiesta de la bicicleta n’Uviéu entamará’l domingu a les 11 de la mañana, con una concentración de bicis qu’apartir de les 13,30 fadrán el siguiente percorríu: Plaza de los Ferroviarios(La Losa), Avenida Príncipe de Asturias, Cl. Samuel Sánchez, Cl. Marcelino Suárez, Cl. Vázquez de Mella, Plaza de Gabino Díaz Merchán, Paseo de la Florida, Paseo de la Florida, Cl. Manuel del Fresno, Cl. Vázquez de Mella,. Cl. Marcelino Suárez, Avenida de Colón, Cl. Real Oviedo, Avda. de Galicia, Cl. Santa Susana, Cl. Marqués de Santa Cruz, Cl. Uría, Cl. Argüelles, Cl. Jovellanos, Cl. Azcárraga, Cl. Tenderina, Cl. Siero, Cl. Noreña, Cl Rio Sella, Cl. Rio Eo, Avenida de Atenas, Avenida del Cantábrico, Cl Jesús Sáenz de Miera, Cl Pepe Cosmen, Avenida de Santander, Cl. Independencia, Avenida Príncipe de Asturias, Plaza de los Ferroviarios(La Losa).

Hora de salida: 11:00h (concentracion) 11:30h (salida)

Tamién te podria gustar