Portada Plástiques La Factoría Cultural acueye una esposición del venezolanu Miguel Braceli

La Factoría Cultural acueye una esposición del venezolanu Miguel Braceli

by redacción asturnews

La Factoría Cultural acueye una esposición monográfica sobro l’artista venezolanu Miguel Braceli: “Geopolíticas del cuerpu. El territoriu como piel”, qu’apigura una selección de les sos últimes intervenciones efímeres, realizaes en Mariña Rica, Bolivia y España.

La Factoría Cultural d’Avilés acueye una nueva esposición de caláu internacional. Tratase de “Geopolíticas del cuerpu. El territoriu como piel”, una selección del trabayu de los últimos años de Miguel Braceli, un mozu creador venezolanu de creciente repercusión en tol mundu. Podrán vese pieces ya imaxes de les sos más recién instalaciones n’espacios abiertos.

Miguel Braceli llogró’l 2017 el Premiu d’Arte Nuevo del Principáu d’Asturies. La esposición que llega a Avilés de la mano de la conceyalía de Cultura, al traviés de la Factoría Cultural, púdose visitar nesti 2019 en Salar Borrón d’Uviéu, dependiente de la Conseyería de Cultura del Principáu d’Asturies.

L’amuesa ye un compendiu de les últimes intervenciones efímeres realizaes por Braceli, “El fin del mar” (2017), en Bolivia; “Irazú” (2016), en Mariña Rica; “Sacar el mar” (2017), Xixón; “Geopolíticas del cuerpu” (2017), Villanueva de los Infantes, Ciudá Real (2017), y “Área” (2014), Venezuela. Un compendiu en fotografíes documentales, vídeos y fragmentos de les sos instalaciones, realizaes n’espacios públicos y tamién naturales.

Miguel Braceli (Valencia, Venezuela, 1983), desenvolvió la so práctica artística n’ámbitos que van del land art  la performancea. La mayor parte del so trabayu construyóse n’obres efímeres de gran formatu sobro l’espaciu públicu, n’intervenciones en toa Suramérica, Estaos Xuníos (onde s’atopa realizando estudios de posgrado en Belles Artes nel Maryland Institute College of Arts con una beca Fulbright), España o Suecia. Recibió galardones como’l Premiu d’Arte Nuevo del Principáu d’Asturies 2017, el Premiu d’Arte Público d’Estremadura Supertrama 2017, o’l Premiu Artista de Proyección Internacional 2017 de l’Asociación Internacional de Críticos d’Arte.

La esposición va tar abierta al públicu hasta’l 9 de marzu na Factoría Cultural d’Avilés, na avenida de Portugal, 13. Podrá visitase de forma llibre y gratuita, n’horariu de llunes a vienres de 9 a 14 y de 17 a 21 hores. Los sábados, domingos y festivos, zarráu.

Tamién te podria gustar