Portada Sociedá La diputada mexicana Marcela Lagarde visita Asturies invitada pol Institutu de la Muyer

La diputada mexicana Marcela Lagarde visita Asturies invitada pol Institutu de la Muyer

by asturnet

La diputada mexicana Marcela Lagarde escomienza esti llunes 9 una visita a Asturies invitada pol Institutu de la Muyer del Principáu. La presidenta de la comisión qu’investiga los feminicidios de Ciudad Juárez y caderalga d’Antropoloxía de la Universidá Autónoma de México va desenvolver a lo llargo de los prósimos díes dellos alcuentros, conferencies y un cursu sobre liderazu de les muyeres.

Lagarde pronuncia al meudía de güei una conferencia n’Uviéu nel Edificiu Administrativu de Servicios Múltipes (EASMU) titulada “Las Políticas de Igualdad y el Liderazgo de las Mujeres”. Pela tarde la política mexicana va desplazase hasta’l vai del Nalón onde intervién en diversos actos en Llaviana, San Martín y Llangréu.

L’axenda de la diputada azteca va siguir esti martes 10 con un cursu sobre liderazgu femenín nel Auditoriu d’Uvièu y el miércoles 11 a les 19,30 va caltener un diálogu públicu alrodiu de “Democracia, Género y Feminismoco” cola filósofa asturiana Amelia Varcárcel nel Centru de Cultura Antigu Institutu de Xixón.

Les actividaes de Marcela Lagarde na so visita a la nuestra comunidà rematen el xueves 12 al meudía con una conferencia sobre “Violencia feminicida” nel Aula Magna de la Universidá d’Uviéu.

Tamién te podria gustar