Portada Emigración La delegación del Principáu sigue’l so viaxe pel continente americanu

La delegación del Principáu sigue’l so viaxe pel continente americanu

by asturnet

La delegación oficial del Gobiernu d’Asturies sigue’l so viaxe per dellos países sudamericanos cumpliendo los oxetivos previstos polos responsables del Principáu. Darréu la visita a Chile, na que s’algamó el primeru d’una serie d’alcuerdos de collaboración con empresarios d’orixe asturianu, la breve estancia n’Arxentina tuvo un calter eminentemente solidariu pa colos emigrantes asitiaos nun país que d’abenayá sufre una fonda crisis económica y social. Uruguay y Brasil son güei los siguientes destinos del viaxe institucional.

La delegación del Principáu pasó per Arxentina visitando dos de les principales ciudaes onde reside la colonia asturiana, la capital Bonos Aires y Rosario. Nesta última ciudá los representantes del gobiernu autonómicu celebraron colos emigrantes el centenariu de la fundación del centru asturianu, el más antigu de Sudamérica nun actu cargáu d’emotividá.Igual d’emotiva foi la cena entamada con cerca de quinientos emigrantes nes istalaciones del centru asturianu de Buenos Aires, amenizada con música tradicional del país y sones de la ciudá porteña.

Del viaxe a la República d’Arxentina lo más resaltable foi la firma d’un conveniu pol que’l Gobiernu del Principáu asume dafechu la cobertura sanitaria de los asturianos allugaos na capital arxentina.

La delegación viaxó güei a la vecina república d’Uruguay onde tien encamentao visitar a lo llargo la mañana les instalaciones del Hogar Español de Montevideo, presidíu pol asturianu Benito Granda y al meudía l’intendente municipal de la ciudá va entrega-y al presidente Areces el títulu de Ciudadanu Ilustre de Montevideo. A media tarde la embaxada del Principáu va treslladase n’avión dica Sao Paulo. Na ciudá brasileira van recibilos el cónsul xeneral d’España, José Antonio San Gil y el presidente del centru asturianu de Sao Paulo, José María Aldariz. Mientres la so estancia nel país carioca la comitiva asturiana va ufiertar una amuesa de los productos gastronómicos del nuestru país como seña de la importante industria agroalimentaria de calidá qu’ofrez Asturies.

Tamién te podria gustar