Portada Escéniques La danza contemporanea protagoniza un taller con Dana Raz

La danza contemporanea protagoniza un taller con Dana Raz

by redacción asturnews

La danza contemporanea protagoniza esta fin de selmana nel Centru de Cultura Antiguu Institutu de Xixón un taller con Dana Raz.

Nel workshop de iniciación l’alumnáu va conocer el material dancístico de la coreógrafa Dana Raz al traviés d’un métodu que bebe directamente de la célebre corriente de ceadores y baillarinos de la danza contemporanea israelina. La clase estremase nuna primer parte de calentamientu y contactu col nuesu centru de gravedá, una segunda parte basada en técniques de ballet onde esquizar llendes y control d’equilibrios y una tercer parte na qu’aplicar les ferramientes adquiríes con combinaciones coreográfiques. Trabayárense técniques básiques de suelu, equilibriu, enerxía, movimientu ya improvisación, pilastres d’un sistema d’aprendizaxe y desenvolvimientu individual que favorecieron l’ésitu internacional de los baillarinos y baillarines de les compañíes israelines.

Vienres 19 d’ochobre de 16.30 a 18.30 h
Sábadu 20 d’ochobre de 9.30 a 11.30 h y de 17.00 a 19.00 h, nel Centru de Cultura Antiguu Institutu

Taller de iniciación empobináu a actores, actrices y baillarinos comenenciudos n’averase al llinguaxe de la danza contemporanea.
Duración: 6 hores.
Preciu: 18 euros.
Matrícula: hasta completar places disponibles.

Más información

Tamién te podria gustar