Portada Educación La Conceyalía d’Educación del Conceyu d’Uviéu saca a llicitación nuevos cursos y talleres de la Universidá Popular

La Conceyalía d’Educación del Conceyu d’Uviéu saca a llicitación nuevos cursos y talleres de la Universidá Popular

by redacción asturnews

La Conceyalía d’Educación del Conceyu d’Uviéu sacó a llicitación el contratu pa impartir nuevos talleres y cursos incluyíos na ufierta de la Universidá Popular pal próximu semestre, de xineru a xunu de 2017.

La ufierta cunta con nueve cursos distintos, que van desenvolvese nes siguientes árees: taller d’ortografía, taller de estimulación mental y memoria, hestoria del arte africano, fotografía dixital, llingua de signos, llingua asturiana, edición de vídeu dixital, el patrimoniu natural d’Uviéu y l’ayalga etnográfica d’Uviéu. El presupuestu pa esta iniciativa en concretu ye de 29.000 euros. La Universidá Popular ye un apueste de la Conceyalía d’Educación pa ufiertar formación a precios algamadizos coles mires de democratizar la cultura.

Les temátiques que va encetar cada unu de los nuevos cursos, con más detalle, son:

Taller d’Ortografía: Adquirir y/o repasar les riegles ortográfiques de la llingua española pa escribir de manera correcta.

Hestoria del arte Africano: Dar a conocer les maneres de representación del cine, espertar interés poles películes antigües y manera de conocer meyores técniques y sociales alredor del cine.

Curso Fotografía Dixital: Integráu por 2 niveles (basico y avanzáu): El nivel básicu tien como oxetivu dar a conocer y remanar la cámara de semeyes dixital y adquirir conocencies sobre la teoría de la imaxe. El nivel avanzáu ta dirixíu a adquirir conocencies per parte de persones con conocencies previes en fotografía dixital,  al envís d’ampliación de conocencies básiques.

Cursu de estimulación Mental y Memoria: Enseñances y actividaes de calter preventivu nes que s’enseñe y aprienda a desendolcar nueves conductes (habilidaes

y mañes) p’aguiyar distintes funciones mentales activando y polo tanto ameyorando la memoria de les persones mayores.

Curso Llingua de Signos: Acercamientu a la cultura de les persones sordes, el manexu d’estratexes comunicatives y usu de los principales sistema de comunicación.

Cursu de Llingua Asturiana: Integráu por 2 niveles (iniciación y avanzáu). El cursu de iniciación consiste en dar a conocer y empecipiar tantu nel ámbitu gramatical, ortografía vocabulario la llingua asturianu. El cursu avanzáu pretende afondar y dar a conocer de manera más avanzada nel ámbitu gramatical, ortográficu, vocabulariu la llingua asturiana.

Curso Edición Video Dixital (básicu): Cursu empobináu a persones que quieran empecipiase na edición dixital. va dar a conocer les ferramientes básiques de la edición dixital.

Curso Patrimoniu Natural d’Uviéu: Dar a conocer el territoriu d’Uviéu, entendiendo como se formó, cualos son les característiques del mediu físicu, interpretación de paisaxes y dar a conocer los principales espacios naturales del conceyu.

Curso L’ayalga etnográfica d’Uviéu: Dar a conocer diversos espacios y elementos de relevancia del patrimoniu etnográficu del conceyu.ç

El númberu de sesiones a impartir en cada llote van ser determinaes pola Conceyalía d’Educación, na convocatoria que rixe l’almisión de cada trimestre, magar, a manera estimativo detallar nel Anexu I, ensin que l’axudicatariu quede venceyáu por dicha estimación por depender de la demanda esistente en cada momentu.

Tamién te podria gustar