Portada Patrimoniu La Comisión de Patrimoniu dio’l preste al fin de les escavaciones del castru de Cellagú

La Comisión de Patrimoniu dio’l preste al fin de les escavaciones del castru de Cellagú

by asturnet

La Comisión de Patrimoniu de la Conseyería de Cultura alcordó na so última reunión del 27 de xunetu dar el preste al fin de les escavaciones arqueolóxiques del castru de Cellagú, en Latores. Los espertos desaminaron tamién los proyectos de restauración de San Xuan d’Amandi en Villaviciosa y Santa Olaya d’Abamia en Cangues.

Pal organismu encargáu de cuidar el patrimoniu hestóricu, tres el fin de les escavaciones del castru de Cellagú y colos restos angüaño llevantaos, estúdiase la posibilidá del treslláu del afayu al núcleu de Llatores y encamiéntase al Ayuntamientu d’Uviéu a la so descatalogación tres l’estudiu fechu nes escavaciones.

La restauración del primer templu románicu d’Asturies, el de San Xuan d’Amandi, estudióse’l proyectu entamáu poles arquitectes Ana Piquero y Clara Rey-Stolle, que propón un tratamientu integral del edificiu. El proyectu que tien un presupuestu de 174.000€, fue informáu favoratiblemente.

Otru proyectu de restauración d’un temmplu non menos emblemáticu, el de la capiella de Santa Olaya d’Abamia en Cangues d’Onís, tamién s’aprebó. Nesti casu trátase d’un proyectu presupuestáu en 300.000 euros y del que ye autor Javier Arbesú Fanjul.

La rehabilitación del Institutu Francisco Bernaldo de Quirós de Mieres, la remocicación y el so tratamientu pa usu hosteleru de la torre de San Cucao en Llanera, asina como la restauración de la ilesia de La Oliva, en Villaviciosa, y l’estudiu pa la esplotación de la Mina Consuelo na Espina, Salas, fueron otros de los asuntos trataos nel aconceyamientu de la Comisión de Patrimoniu.

Tamién te podria gustar