Portada Comunicación La cobertura de la Televisión Dixital Terrestre algama yá’l 97’5% de los asturianos

La cobertura de la Televisión Dixital Terrestre algama yá’l 97’5% de los asturianos

by asturnet

La cobertura de la Televisión Dixital Terrestre (TDT) algama’l 97,5 por cientu de la población d’Asturies, a 105 díes del apagáu analóxicu de la señal de televisión. El datu apurriólu estos díes en Les Arriondes la Conseyera d’Alministraciones Públiques y Vocera del Gobiernu, Ana Rosa Migoya, tres la visita que fixo a la carpa que dende va unos meses percuerre Asturies pa informar sobre’l pasu a la nueva señal de televisión dixital, que va implantase de forma definitiva’l 3 d’abril de 2010.

Trátase d’un iglú nel que col eslogan de “Si no tienes TDT, mañana en tu casa nieva”, respuenden a les preguntes principales sobre qué ye la TDT, el procesu necesariu pal cambéu na recepción de la señal, la mena de conexones… Tamién s’informa sobre les ventayes de la televisión nueva, gracies a los usos y conteníos qu’ufierta.

Esta carpa xúnese a la campaña intensa fecha nos meses últimos en collaboración col Ministeriu d’Industria, Turismu y Comerciu que tamién instaló un puntu d’información n’Asturies.

Según esplicó la Conseyera, nel conceyu de Parres la cobertura de TDT algama al 99,1 por cientu de la población (5.674 habitantes) tres una inversión de 182.626 euros. Anguaño yá tán dixitalizaos tolos centros: Bode, Fíos y Llerandi.

Tamién te podria gustar