Portada Conceyos La Biblioteca Municipal del barriu d’El Cotu va llevar el nome de Luis Sepúlveda

La Biblioteca Municipal del barriu d’El Cotu va llevar el nome de Luis Sepúlveda

by redacción asturnews

Xixón va homenaxar a Luis Sepúlveda, fíu adoptivu de la ciudá, n’atención a los sos méritos lliterarios, al so compromisu cola defensa de los derechos humanos y a la so implicación na vida cultural de la ciudá de Xixón, poniendo’l so nome a la Biblioteca Municipal del barriu d’El Cotu y realizando una serie d’actos na so memoria que van tener llugar el vienres 13 y el sábadu 14 de mayu.

Sepúlveda, foi un escritor, periodista y cineasta chilenu. Considérase-y unu de los mayores representantes de la lliteratura hispanoamericana posterior a la xeneración del boom,  por cuenta d’una trayectoria jalonada por títulos como Un vieyu que lleía noveles d’amor (1988), Nome de toreru (1994), Patagonia Express (1995), Hestoria d’una gavilueta y del gatu que lu enseñó a volar (1996) o Últimes noticies del sur (2011). Ente los sos premios y reconocencies atopen el Gabriela Mistral (1976), la Ciudá de Alcalá (1985), el Tigre Juan (1988), el France Culture Etrangêre (1992), el Ennio Flaiano (1994), el Grinzane Cavour (1996) o’l Premiu de la Crítica de Chile (2001).

El so compromisu cola defensa de la llibertá y los derechos humanos llevar a ser prindáu y torturáu mientres la dictadura de Pinochet y a exiliarse dempués del so país natal pa recalar en diversos países d’América Llatina y Europa.

Más información

Tamién te podria gustar