Portada Emigración La banda de gaites Xácara acompañó a los emigrantes asturianos nel Uruguay na celebración del Día d’Asturies

La banda de gaites Xácara acompañó a los emigrantes asturianos nel Uruguay na celebración del Día d’Asturies

by asturnet

El pasáu 10 de setiembre, el Centru Asturianu – Casa d’Asturies del Uruguay, situáu na ciudá de Montevideo, celebró’l tradicional Día d’Asturies cola actuación de la banda de gaites Güestia, xunto colos uviedinos Xácara, convidaos especialmente pa tala ocasión. Asinamesmo, el cuerpu de baille de Güestia fixo exhibición de les dances típiques d’Asturies acompañaes pol conxuntu de baille del Centru, Les Madreñes.

Los festeyos del Día d’Asturies nel Centru Asturianu – Casa d’Asturies del Uruguay empezaron cola tradicional procesión de la Santina, nuna capiella allugada na rodiada de la institución, nel barriu del Prado. Tres de l’actu solemne, la banda de gaites Güestia, acompañada del so conxuntu de baille, fixeron una amuesa de folclore asturianu, tres de la que dieron pasu al cuerpu de baille Les Madreñes, perteneciente a la entidá.

Fontes de la organización estimen en más de 650 persones los participantes na xinta de la tradicional fabada asturiana, tres de la qu’actuó’l grupu asturianu Xácara que fuere convidáu al país latinoamericanu con motivu d’esta celebración.

La fiesta terminó con más música y baille asturianu, cola actuación, mano a mano, de les bandes Xácara y Güestia, que repasaron xuntos el repertoriu tradicional asturianu, mentes que los danzadores-yos facíen compaña a ritmu de saltones, muñeires y xotes.

Galería de semeyes del Día d’Asturies nel Uruguay

Tamién te podria gustar