Portada Lliteratura L’Áula de les Metáfores recibe esti xueves a Francesc Parcerisas

L’Áula de les Metáfores recibe esti xueves a Francesc Parcerisas

by asturnet

El poeta catalán Francesc Parcerisas llega esti xueves a l’Áula de les Metáfores de Grau pa dar llectura a los sos poemes. L’actu va tar presentáu por Marta Mateo, Profesora de la Universidá d’Uviéu. L’actu va facese a les ocho na Casa Cultura de Grau.

Francesc Parcerisas (1944) ye poeta, traductor y críticu lliterariu. Profesor de la Universidá Autónoma de Barcelona, na actualidá ye decanu de la so Facultá de Traducción ya Interpretación. Miembru destacáu de la xeneración lliteraria de los 70, publicó ente otros, los llibros de poemes como La edat d’or (1984) o Dos dies més de sud (2006). Pola so poesía, recibió premios como’l Carles Riba, el Ciutat de Barcelona, el de la Crítica de poesía catalana, el de Lliteratura Catalana de la Generalitat de Catalunya y el Lletra d’Or, en 1992, pola escoyeta de la so obra escrita ente 1965 y 1983 nel volume Triomf del present (1991).

Foi traducíu a numberosos idiomes (castellán, inglés, francés, hebréu, italianu, húngaru, portugués, suecu, etc.) y llevó a cabu un intensu trabayu como traductor. Collabora davezu en revistes culturales y lliteraries, y axuntó dalgunos de los sos artículos y ensayos nel llibru L’objecte immediat (1991). Ye autor tamién de Cent anys de traducció al català (1998) y Traducció, edició, ideologia. Aspectes sociològics de -yos traduccions de “La Bíblia” i de “L’Odissea” al català (2010).

Foi presidente de la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana y ye miembru de la Comisión Consultiva. Dempués de ser director mientres dellos años, ente 1998 y 2004, acaba de ser nomáu decanu de la Institució de les Lletres Catalanes.

Tamién te podria gustar