Portada Lliteratura L’Arribada celebra güei la xornada más lleonesa d’esta edición

L’Arribada celebra güei la xornada más lleonesa d’esta edición

by asturnet

L’Arribada llega al ecuador de les sos actividaes con una xornada dedicada a Lleón y la so lliteratura. A les cinco la tarde, van presentase les novedaes de la editorial Filandón, con Xosepe Vega. Media hora más tarde, Nicolás Bartolomé Pérez va falar de “Llengua y lliteratura en Llión”, nel Patiu del CCAI.

A les 18,15 hores y dientro del ciclu “Voces y Acentos” va celebrar un recital de Roberto González-Quevedo. A les siete van presentase les actividaes de l’asociación Furmientu a favor de les fales y la cultura zamoranes.

Media hora más tarde, va proyectase’l documental “Asina falamos”, entamando darréu una tertulia “¿Cómo falamos en Llión?”. con Emilio Gancedo, Xosepe Vega y Nicolás Bartolomé Pérez, que pieslla la xornada de güei.

Les actividaes organízales l’asociación cultural L’Arribada col sofitu de la Conceyalía de Cultura Tradicional de Xixón, la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidá Popular de Xixón, l’Ayuntamientu de Villaviciosa, la Conseyería de Cultura del Principáu d’Asturies y la Oficina Municipal de la Llingua de Xixón.

Programa completu de l’Arribada 2009

Tamién te podria gustar