Portada Lliteratura José María Guelbenzu va dirixir el I Seminariu de Llectura Crítica de Xixón

José María Guelbenzu va dirixir el I Seminariu de Llectura Crítica de Xixón

by asturnet

>foto1>Los escritores José María Guelbenzu y Gustavo Martín Garzo son los encargaos d’impartir el I Seminariu de Llectura Crítica que va celebrase en Xixón a finales d’esti mes col oxetu de promover l’análisis críticu y afondar nel procesu de creación lliteraria dende la relación autor-llectores. El seminariu empobínase a monitores de talleres lliterarios, profesores y a toa clas de llectores que quieran compartir les esperiencies interactives de Guelbenzu y Martín Garzo como escritores. Entramos dos participen y collaboren de cuantayá nuna sinfinidá de proyectos d’esti tipu, como la Escuela de Lletres de Madrid, onde imparten cursos y talleres d’escritura.

L’escritor Jose María Guelbenzu, (Madrid 1944), va ser l’encargáu de dirixir el I Seminariu de Llectura Crítica, qu’ organiza la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidá Popular ente’l viernes 26 y el martes 29 de abril, nel Centru de Cultura Antigu Institutu de Xixón. L’oxetivu d’esti Seminariu ye promover la llectura crítica, crear un espaciu de la relación ente’l creador y el llector, y enfrentar a los llectores col proceso y les mecániques de la creación lliteraria.

Los asistentes al cursu van ser llectores espertos, estudiantes y enseñantes de lliteratura, y monitores de talleres lliterarios que van asistir los tres primeros díes a sesiones de trabayu con Jose María Guelbenzu , mientres que la cuarta xornada va tar protagonizada por Gustavo Martín Garzo, l’autor de “El lenguaje de las fuentes”, obra sobre la que se va centrar la práctica.

El Seminariu desarrollaráse de martes a viernes n’horariu de tarde, y el preciu d’ inscripción ye de 20 euros con una fecha llende del prósimu 20 d’abril na sé de la Fundación Municipal de Cultura.

Tamién te podria gustar