Portada Conceyos Joaquín García Gutiérrez va pregonar la Fiesta de la Oficialidá

Joaquín García Gutiérrez va pregonar la Fiesta de la Oficialidá

by asturnet

El que fuera Alcalde de Bimenes ente 1979 y 1999, Joaquín García Gutiérrez, va ser el pregoneru de la XIX Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana de Bimenes, que se va cellebrar el sábadu 4 de xunetu na capital del conceyu, Martimporra. Precisamente ente los méritos de “Xuacu”, como popularmente ye conocíu, ta el de ser la persona que más puxó pola Declaración d’Oficialidá del Asturianu en Bimenes, aprobada demientres el so mandatu, concretamente’l 5 de xunetu de 1997.

Pa esta edición de la folixa’l Conceyu Bimenes presenta un programa d’actividaes bien completu qu’inclúi, amás del pregón y de la intervención institucional del Alcalde, baille y música tradicional, xinta popular, el II Concursu d’Escanciadores de Bimenes (puntuable pal Campeonatu d’Asturies 2015) y delles actuaciones musicales nocherniegues, ente les que rescamplen les de la cantante de tonada Alicia Villanueva Megido y del grupu de folk progresivu N’Ochebre.

La novedá d’esti añu ye la cellebración del I Campeonatu de Bolos pola Oficialidá, nel que participen les peñes bolístiques El Biche, Villa de la Sidra Titi, El Chalupu y Rozaes. Les semifinales del campeonatu van tener llugar el vienres día 3 y la final el sábadu 4, nel trescursu de la fiesta. Y pal domingu día 5 queda la final del XVI Concursu de Gaita de Bimenes.

Programa completu na páxina web del Conceyu

Tamién te podria gustar