Portada Política Izquierda Xunida y PSOE critiquen la postura de Gabino de Lorenzo col asturianu, que pa los socialistes “sepártalu más del so partíu”

Izquierda Xunida y PSOE critiquen la postura de Gabino de Lorenzo col asturianu, que pa los socialistes “sepártalu más del so partíu”

by asturnet

Dempués de que Gabino de Lorenzo volviere a defender la oficialidá del asturianu y la normalidá del so usu nes instituciones, Izquierda Xunida y el PSOE coincidíen ayeri nes crítiques al guiñu asturianista del cabezaleru de la candidatura asturiana del Partíu Popular pa les eleccioens xenerales d’esti domingu.

Al candidatu socialista, Álvaro Cuesta, esti guiñu paéz-y “mui graciosu” y un xestu de que’l llider “ta cada vegada más distanciáu del so partíu”.

Pela so parte, la candidata d’IX, Laura González, consideró la petición de votu a los asturinistes d’esquierdes, fecha por De Lorenzo, como daqué “desesperao y alloñao de toa coherencia política”. Asina, pa González, “Gabino de Lorenzo nun fala con coherencia. La xente sabe perfectamente’l so importante trabayu a favor de la normalización llingüística nos dieciséis años que lleva al frente del Ayuntamientu d’Uviéu: nada de nada”. Amás recordó al candidatu, que “la esquierda asturianista yá tien a quien votar esti 9-M.

Tamién te podria gustar