Portada Educación IX va apelar na Xunta sobre la especialidá d’asturianu

IX va apelar na Xunta sobre la especialidá d’asturianu

by asturnet

El grupu parlamentariu d’IX na Xunta Xeneral fizo ayeri l’anuncia de que’l xueves próximu va apelar a la Conseyera d’Educación sobre la especialidá d’asturianu. Na sesión del xueves, el grupu va apelar a la Conseyera d’Educación, Cultura y Deporte sobre la promoción del asturianu, más en concretu sobre la reconocencia de la especialidá de llingua asturiana pal profesoráu.

L’anuncia de la Conseyería d’Educación de que va solicitar al Ministeriu d’Educación la especialidá docente de Llingua Asturiana fízose ya nel mes de mayu y dende entós nun hebo novedaes, siendo enforma criticada polos sindicatos por contrastar colo que consideraben un maltratu permanente a la materia.

El grupu parlamentariu d’IX na Xunta Xeneral va llevar tamién esta selmana al plenu del próximu vienres una Proposición Non de Llei na qu’encamienta al Conseyu de Gobiernu a modificar el so alcuerdu de mayu de 2013 pol que s’aprueben modelos de clausules sociales nel ámbitu de contratación pública pa promover l’emplegu d’otres persones con dificultaes particulares d’insertamientu nel mercáu llaboral amás de les que sufran dalgún tipu de discapacidá, tal que fixeron otres alministraciones públiques. IX pretendi, como esplicó Aurelio Martín, favorecer a les ONG´s na contratación pública y la contratación de persones con discapacidá.

Na sesión del xueves, el grupu va apelar a la Conseyera d’Educación, Cultura y Deporte sobre la promoción del asturianu, más en concretu sobre la reconocencia de la especialidá de llingua asturiana pal profesoráu.

Tamién te podria gustar