Portada Comunicación Iniciativa pol Asturianu inaugura la so biblioteca con motivu del Día del Llibru

Iniciativa pol Asturianu inaugura la so biblioteca con motivu del Día del Llibru

by redacción asturnews

Iniciativa pol Asturianu vieno acabante anunciar qu’esti vienres 21 va facer pública l’apertura d’una biblioteca dafechamente n’asturianu en Xixón, que dirá allugada nel Conseyu de la Mocedá.

Iniciativa pol Asturianu va inaugurar una biblioteca propia esti vienres con motivu del Día del llibru que se celebra’l 23 d’abril. La biblioteca, asitiada nel Conseyu de Mocedá de Xixón, tien l’envís de servir pa dar a conocer la lliteratura asturiana al mayor númberu de xente posible. Nel actu nel que va tar presente’l presidente de la entidá y dalgunos escritores asturianos, tovía por confirmar, va facese, una llectura de poemes abierta al públicu y amás va tener llugar un pinchéu.

Per otru llau esi mesmu día, Iniciativa pol Asturianu entama una campaña cola que va regalar cuatro llibros a escoyer ente los dedicaos a autores de la Selmana de les les Lletres Asturianes a los y les que se faigan socios cola opción d’unvialos a un colexu o institutu y difundir asina la nuesa lliteratura.

L’actu va ser esti vienre snel Conseyu de Mocedá de Xixón (Avenida Manuel Llaneza, 68) dende les 19 hores na sala onde va ser la biblioteca y ta convidao tol que quiera ser partícipe d’esti nuevu ya ampliu espaciu pa llectura n’asturianu.

Tamién te podria gustar