Portada Hestoria Inaugúrase l’Archivu Hestóricu d’Asturies, con más de 22 quilómetros d’estanteríes

Inaugúrase l’Archivu Hestóricu d’Asturies, con más de 22 quilómetros d’estanteríes

by asturnet

Asturies va cuntar dende güei con un Archivu Hestóricu nuevu. La Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde y otres autoridaes van participar a partir de les once la mañana na inauguración del mesmu, al que s’entamó a treslladar la documentación en febreru. El nuevu llar del Archivu Hestóricu d’Asturies asítiase na cárceles vieya d’Uviéu, asitiada en Ciudá Naranco.

Nel llugar treslladáronse yá 135.000 caxes, qu’ocupen una superficie de 22 quilómetros d’estanteríes. La nueva sede del Archivu cuntó con una inversión de 16 millones d’euros. El públicu usuariu va poder acceder a partir de la selmana que vien.

Nel Archivu axúntense fondos y colecciones documentales procedentes de más d’un centenar d’instituciones y entidaes púbiques y privaes; protocolos notariales, documentación procedente de les delegaciones de l’Alminisración Central y de los órganos de l’Alministracion de Xusticia; archivos privaos, nobiliarios y d’empresa, los fondos de la desaparecida Diputación Provinvial, del Hospiciu y de la histórica Xunta Xeneral, amás de los fondos documentales de los Hospitales Psiquiátricu, Provincial y Xeneral.

Tamién te podria gustar