Portada Cine Imanol Arias algama’l premiu Nacho Martínez del Festival de Cine de Xixón, un añu nel que nos visita Richard Lester

Imanol Arias algama’l premiu Nacho Martínez del Festival de Cine de Xixón, un añu nel que nos visita Richard Lester

by asturnet

El Festival Internacional de Cine de Xixón vieno acabante de facer l’anuncia esti día de que reconoz al actor Imanol Arias col Premiu Nacional de Cine Nacho Martínez. L’intérprete va tar presente na gala de clausura de la 52ª edición del certame, onde va recoyer el galardón qu’homenaxa tola so trayectoria profesional y humana. Un premiu con un venceyu especial una y bones Imanol Arias y Nachu Martínez coincidieron en 1990 na película A soles contigo, d’Eduardo Campoy. La presentación del FICX sirvió tamién pa adelantar tamién que Richard Lester visitará Xixón pa entregar el premiu Muyer de Cine a Yvonne Blake y conocer actuaciones como la de Marlango.

El Festival destaca los casi 40 años de carrera d’Imanol Arias, nomáu en cuatro vegaes a los premios Goya, ganador de la Concha de Plata al meyor actor y reconocíu cola Medaya d’Oru al Méritu nes Belles Artes, con una filmografía onde podríen destacar Llaberintu de pasiones, El Lute o Territoriu Comanche, ente munchos otros. Anguaño tien por estrenar dellos proyectos como l’adaptación del cómic Anacleto: Axente Secretu o la nueva temporada de Cúntame, una serie que-y valió innumberables reconocencies, ente ellos la fidelidá de millones d’espectadores cada selmana frente a les pantalles de televisión.

El Premiu Nacional de Cine Nachu Martínez nació nel añu 2002 pa homenaxar al sumíu actor asturianu y coles mires de reconocer una destacada trayectoria artística y humana nel cine. Dende esi añu otorgóse a referentes del cine español como Marisa Parés, Gonzalo Suárez, Maribel Verdú, Ángela Molina, Charo López, Juan Echanove o más apocayá, Carmelo Gómez.

Na presentación del festival que tivo llugar esti miércoles anuncióse tamién l’asistencia de Richard Lester a la gala d’inauguración. El director de cine va tornar a Xixón p’apurrir, xunta anteriores galardonaes, el premiu Muyer de Cine a Yvonne Blake. Lester tamién va acompañar la proyección del clásicu Robin y Marian, nel que dambos participaron.

El FICX, na so presentación oficial, tamién dio a conocer los xuraos de la 52ª edición. El xuráu de la Sección Oficial va tar compuestu polos directores Santiago Zannou y Cristóbal Arteaga, los actores Alberto Ammann y Natalia Verbeke y la programadora de los festivales de Palm Springs y Los Ánxeles Hebe Tabachnik.

El xuráu de la Sección Oficial de Curtiumetraxes va cuntar col productor cinematográficu José Esteban Alenda, la directora Beatriz Sanchís y l’actor William Miller. Na sección AnimaFICX, los miembros del xuráu van ser el consultor de programación y coordinador de la sección d’animación del Festival de Sitges Jordi Sánchez-Navarro y el directores Tomás Lunak y Ricardo Ramón.

Tamién s’anunciaron güei los nomes de los padrinos” del Festival. L’actor Javier Ríos va encargar de presentar les películes de Sección Oficial y l’actriz María Cotiello amadrinará los filmes de Gran Angular Asturies.

Irene Visedo y Aura Garrido, maestres de ceremonies

Pa finar, el certame va cuntar tamién cola presencia de les actrices Irene Visedo y Aura Garrido como conductores de la Gala d’Inauguración que va tener llugar el 21 de payares nel Teatru Xovellanos. Irene Visedo cunta nel so currículum títulos como Cascabel, Los pasos perdíos o L’espinazu del diañu. Pela so parte, Aura Garrido ye una de les actrices más prometedores del cine español, nomada al Goya a la Meyor Actriz Revelación nel 2011 por Planes pa mañana y a Meyor Actriz Principal en 2014 por Stockholm.

Amás, Irene va impartir una serie de talleres mientres la selmana del Festival titulaos “L’actor frente a la cámara”, dirixíos a actores que deseyen formase na interpretación en cine y televisión. Los talleres van tener llugar dende’l llunes 24 hasta’l vienres 28 de payares nel teatru de la Escuela Cimera d’Arte Dramático de Xixón (ESAD) n’horariu de 10:00 a 13:00 hores, y les inscripciones yá tán abiertes na páxina web del festival. A lo último, tamién Irene Visedo va ser la encargada de conducir los programes de televisión del propiu Festival, onde toles tardes va charrar colos equipos protagonistes de les películes presentes nel FICX.

El Festival Internacional de Cine de Xixón (21-29 payares) ta entamáu pol Conceyu de Xixón, al traviés de Divertia, patrocináu pol Gobiernu del Principáu d’Asturies, l’Institutu de la Cinematografía y les Artes Audiovisuales del Ministeriu d’Educación, Cultura y Deporte y Liberbank-Cajastur y amás collabora la Televisión del Principáu d’Asturies.

Tamién te podria gustar