Portada Sociedá Humberto González, escritor en llingua asturiana y xestor cultural, na llista del Partíu Popular de Xixón

Humberto González, escritor en llingua asturiana y xestor cultural, na llista del Partíu Popular de Xixón

by asturnet

Redacción.

Dempues del anunciu va unes selmanes de la inclusión del hestóricu nacionalista Xose Suárez Arias-Cachero ‘Felechosa’ na llista del PP pal conceyu d’Uvieu, la inclusión d’Humberto González na llista del PP de Xixón, nel númberu 16 de la llista, súmase a los movimientos d’acercamientu a posiciones asturianistes de los populares.

Según fontes mui cercanes, Humberto González va participar na reorganización del Partíu Popular de Xixón, con un cargu internu entovía ensin definir. Esta tarde, a les ocho y media va presentase na sede del PP de Xixón, la semeya oficial de candidatos, na que tará González, xunto a la candidata a l’alcaldía, Pilar Fernández Pardo.

Humberto González (Figareo, 1961) ye escritor y xestor cultural, organizó delles Xuntes d’Escritores nos años noventa y participó de l’actividá de la Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana, de la que foi Secretariu Nacional. Foi miembru del Partíu Asturianista a principios de los noventa. L’añu pasáu impulsó la celebración de l’Arribada en Xixón.

Tamién te podria gustar