Portada Música Hevia protagoniza’l primer día grande de Lorient con un espectáculu n’homenaxe a Remis oValle

Hevia protagoniza’l primer día grande de Lorient con un espectáculu n’homenaxe a Remis oValle

by asturnet

Nuna rueda de prensa enforma concurrida, José Ángel Hevia presentó l’espectáculu qu’estrena esti sábadu primeru d’agostu en Lorient y que supón el cimeru homenaxe que se-y ufierta a Remis Ovalle nel mundiu de la música folk. Un homenaxe que como’l mesmu Hevia dixera en Lorient entá nun se ficiera n’Asturies pola “idiosincrasia de nueso.. la que fizo que Remis nun tuviera cai na so villa de nacencia, Cangues, por que’l so fíu fuere conceyal y pol que dirán”.

Xunta Hevia, pa desplicar la cadarma del conciertu d’esti sábadu pela nuevhe nel escenariu cimeru del Festival de Lorient, L’Espace Marine, tuvo’l direutor del FIL, l’asturianu Lisardo Lombardía.

Lisardo Lombardía desplicó na rueda de prensa l’orixe del proyeutu de facer el conciertu d’esti sábadu en Lorient y desenvolvió la biografíaa y la personalidá del gaiteru asturianu.

El director del FIL desplicó la composición del espectáculu que vedríemos depués nel Espace Marine, un espectáculu de lluz, vídeos y fotografíes, pero sobre too música.

José ängel Hevia definió a Remís como el pá musical de só y desenvolvió la so visión de la música de Remís que ye una gran parte de la historia musical de la Asturies tradicional.

Lisardo fizo alcordanza tamién de que nun yera casualidá que’l mesmu día que se celebrare la 26 edición del MacCrimmon tuviere llugar l’estrenu d’esti montaxe musical n’homenaxe a Remis Ovalle.

Tamién te podria gustar