Portada Conceyos Henar F. Clavel, alumna del Julián Orbón, gana otru premiu internacional

Henar F. Clavel, alumna del Julián Orbón, gana otru premiu internacional

by redacción asturnews

Henar F. Clavel, alumna del Julián Orbón, vieno acabante ganar el “Grand Prize Virtuos International Music Competition” na categoría “Intermediate”, de 13 a 15 años. La pianista va recibir el galardón el 30 d’agostu nel Mozarteum de Salzburgo, onde va interpretar la obra pola que foi reconocida, el Allegro Appassionato Op.70 de Camille Saint-Saëns.

En marzu yá recoyó nel Carnegie Hall de Nueva York el “Golden Classical Music Awards”. A los sos 14 años concluyó nel centru avilesín el tercer cursu d’Enseñances Profesionales, baxu tutelar de la profesora Lucía González Pérez

La trayectoria de la moza pianista avilesina Henar Fernández Clavel vuelve maraviar, y failo nesta ocasión al xuráu del prestixosu “Grand Prize Virtuosu International Music”, un concursu abiertu a músicos de toles especialidaes instrumentales, edaes y nacionalidaes, que-y concedió’l primer premiu na categoría “Intermediate”.

L’alumna del Conservatorio Municipal Profesional Julián Orbón va recibir el galardón nuna ceremonia que va tener llugar el 30 d’agostu n’una sala de conciertos icónica, la Wiener Saal del Mozarteum de Salzburgo. Ellí va tocar al pianu la obra pola que foi reconocida, el Allegro Appasionato Op.70 de Camille Saint-Saëns.

La so interpretación de la mesma, qu’unvió en vídeu a la organización del certame tal que recueyen les bases, valió-y el reconocencia del xuráu del premiu na categoría d’ente 13 y 15 años. El Grand Prize estremar en cinco tramos, Young Musician (menores de 8 años), Junior (ente 9 y 12 años), Intermediate (ente 13 y 15 años), Advanced (ente 16 y 18 años) y Senior (ensin llende d’edá).

Henar, que cumplió’l pasáu mes d’abril 14 años, remató los sos estudios de tercer cursu d’Enseñances Profesionales nel Conservatorio Julián Orbón, baxu tutela de la profesora Lucía González Pérez. Tamién concluyó los de segundu cursu d’ESO.

Tamién te podria gustar