Portada Música Gueta na Fonte y Xuacu Amieva lleven la música al Día d’Asturies en Bruseles

Gueta na Fonte y Xuacu Amieva lleven la música al Día d’Asturies en Bruseles

by asturnet

El Centru Asturianu de Bruseles va celebrar ente los díes 8 y 10 de setiembre la festividá del Día d’Asturies, ocasión na que va facer entrega del galardón de la entidá, conocíu como l’Horru d’Oro, al alcalde de la capital belga, Freddy Thielemans, y al conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Rellaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor. Los actos de celebración de la fiesta asturiana van terminar con un conciertu a cargu del grupu Gueta na Fonte y les sos gaites.

L’actu d’entrega va tener llugar el día 8 de setiembre, festividá de la Santina, nel ayuntamientu de la capital belga, pero los festeyos que remembren el Día d’Asturies van allargase hasta’l domingu, 10 de setiembre. Nel programa previstu pol Centru Asturianu pal sábadu 9 de setiembre, los tradicionales desfiles de grupos y bandes de gaites pela capital de Belxica, asina como la espicha que tolos años se celebra nel MannekenPis, van dar pasu a una misa n’honor de la Santina tres de la que va haber una procesión peles cais de Bruseles.

Asinamesmo, el Centru Asturianu de Bruseles va organizar la tradicional puya’l ramu, a la que van seguir un torneu de bolos y un mercáu astur na Plaza d’España, que va contar con puestos de música, llibros, indumentaria popular, gastronomía asturiana, y muestres de xoyería y cerámica de la tierra. Nel mesmu emplazamientu, les autoridaes presentes nel actu van entregar los trofeos a los bolos, asina como los diplomes acreditativos de la participación nos cursos de llingua asturiana.

La xornada del sábadu va rematar con un conciertu del gaiteru Xuacu Amieva, que tamien va participar na clausura de los actos de celebración del Día d’Asturies el próximu domingu 10, nel que la música tradicional asturiana, les gaites y los desfiles, van volver tomar la Gran Plaza de la capital belga.

Tamién te podria gustar