Portada Patrimoniu Fina n’Avilés la primer campaña de recuperación del so patrimoniu hestóricu urbanu

Fina n’Avilés la primer campaña de recuperación del so patrimoniu hestóricu urbanu

by asturnet

La selmana pasada finó n’Avilés la primer fase de los trabayos de restauración del conxuntu hestóricu de Los Canapés, que dende primeros del mes de payares venía faciendo un equipu d’ex alumnes de Restauración de Bienes Culturales y especialistes n’escultura de la Escuela Superior d’Arte del Principáu. Estes obres tán financiaes pola Conseyería de Cultura dientro l’apartáu de Bienes d’Interés Local Histórico pa Corporaciones Locales.

La restauración de los elementos de piedra de Los Canapés ye la primer fase d’un proyectu nel que tamién se contempla la llimpieza del conxuntu escultóricu del Parque d’El Muelle, y que va entamar el prósimo mes de xinero. Enantes y dientro de la mesma iniciativa, personal municipal del Ayuntamientu d’Avilés fizo llabores de reparación del horru asitiáu nel Parque de El Carbayéu.

L’horru del Carbayedo, de más de 100 años ye un de los cuatro únicos horros que se mantienen nel área urbana. En cuantes a Los Canapés, son sillares de bienvenida llevantaos nel sieglu XVIII en plenu reináu de Carlos III y sirvieron pa señalar l’antigu camín d’Avilés a Uviéu.

Finalmente el conxuntu escultóricu del Parque del Muelle ta integráu por 13 escultures con alusiones mitolóxiques y la orixinal fonte del elefante, asina como la popular “foquina” y la escultura de Pedro Menéndez de Avilés. La restauración va ejecutase nos primeros meses de 2006 pol mesmu equipu d’ex alumnes de la primer promoción de restauración de la Escuela Superior d’Arte del Principáu d’Asturies.

Tamién te podria gustar