Portada Escéniques FETEN 2006 bate’l record de compañíes que piden la so participación

FETEN 2006 bate’l record de compañíes que piden la so participación

by asturnet

Doscientes noventa y nueve compañíes teatrales de tol mundu presentaron los sos proyectos artíticos pa ser incluíos dientro la programación de la prósima Feria Europea de Teatru pa Neños (FETEN) que va celebrase en Xixón del 12 al 17 de febreru de 2006. El certame xixonés bate asina na so prósima cita’l so record de participación de compañíes.

Les cerca de 300 compañíes pertenecen a 17 comunidaes y a 14 países (Arxentina, Armenia, Bélxica, Chile, Dinamarca, Finlandia, Francia, Inglaterra, Italia, Portugal, Puerto Rico, República Checa, Suiza y Venezuela). Tres el procesu de selección a cargu de técnicos de la Fundación Municipal de Cultura y especialistes en teatru infantil, más de 40 compañías van ser les que participen en FETEN 2006, una feria que va cuntar con más de 60 representaciones, ente les que s’ incluin espectáculos d’animación na cai, pasucais, y toa triba de técniques y de formatos.

Les sedes de FETEN 2006 van ser les del añu pasáu: Teatru Xovellanos, Centru Municipal Integráu XiXón-Sur, Colexata San Xuan Bautista, Centru de Cultura Antigu Institutu, centros municipales y varies cais y places de la ciudá de Xixón.

Les compañíes participantes en FETEN 2006 opten a los siete premios previstos (meyor espectáculu, meyor dirección, meyor interpretación masculina, meyor interpreteación femenina, meyor testu, meyor escenografía, meyor vestuariu y caracterización).

Tamién te podria gustar