Portada Música Estrenase’l musical “Nora, Mauro y los suaños”

Estrenase’l musical “Nora, Mauro y los suaños”

by asturnet

El Coru Infantil de la Fundación Príncipe d’Asturies va participar, al pie de la Orquesta Sinfónica del Principáu d’Asturies (OSPA), nel estrenu del cuentu musical Nora, Mauro y los suaños del autor Nachu Fonseca, orquestado y empobináu por Daniel Sánchez, que va tener llugar el próximu sábadu, 10 de mayu, a les 19.00 hores, nel Teatru de la Llaboral de Xixón, nel marcu de les actividaes de la XXXV Selmana de les Lletres Asturianes qu’entama la Conseyería d’Educación, Cultura y Deporte del Principáu d’Asturies.

L’accesu a esti conciertu ye llibre hasta completar aforu. Les entraes pueden retirase na recepción de Llaboral Ciudá de la Cultura y nel Centru Cultural Niemeyer d’Avilés (máximu 4 localidá per persona). Esti vienres 9 de mayu celebrará un preestrenu pa escolares a les 11.00 hores.

Nachu Fonseca ye Académicu correspondiente de l’Academia de la Llingua Asturiana y ceador y director de los grupos Seliquín y Xentiquina, ye maestru, especialista en Filoloxía, Llingua asturiana y Educación musical. Publicó discos de cantares pa neños como Seliquín, cancios pa neños, Xentiquina, Yera la princesa d´un país, Llambionaes, Nun mos gusten -yos lenteyes, Marchóme la gata y El sapu y la lluna; y discos del cancioneru tradicional afechos pa la escuela, como Cantares vieyos…voces nueves y Blimes. Foi distinguíu, ente otres reconocencies, col Premiu Andrés Solar (1987), el Urogallo de Bronce del Centru Asturianu de Madrid (1991), el premiu al meyor cantar en llingua asturiana na XIII edición de los Premios de la Música de la Sociedá Xeneral d’Autores y primer premiu del XIV Concursu Cuentos pola Oficialidá del Conceyu de Bimenes (2011).

Tamién te podria gustar