Portada Política Esti ye’l nuevu artículu 4u del Estatutu, que nun reconoz la oficialidá del asturianu

Esti ye’l nuevu artículu 4u del Estatutu, que nun reconoz la oficialidá del asturianu

by asturnet

PSOE y PP firmaron ayeri’l que ye un nuevu alcuerdu d’Estatutu d’Autonomía p’Asturies nel que nun va incluyise otra vegada la reconocencia de drechos pa los asturfalantes. La redacción del Estutu, que refuguen Izquierda Xunida y les fuercies asturianistes estraparllamentaries, nun fala yá de “bable” ya inclúi per primer vegada los términos “asturianu” y “gallego-asturianu”.

1. L’asturianu y el gallego-asturianu, nes sos estremaes variantes llocales, son patrimoniu llingüísticu del Principáu d’Asturies y un valor social de respetu, convivencia y entendimientu.

2. El Principáu d’Asturies ha afalar y promover el so usu, el so espardimientu nos medios de comunicación y el so enseñu, repetando en tou casu, les variantes llocales y la voluntariedá nel so deprendizaxe.

3. Por Llei del Principáu d’Asturies, que p’aprobase, modificase o derogase requier mayoría de dos tercios de la Xunta Xeneral nun votación final sobre’l conxuntu del testu, regúlase la proteición, l’usu y la promoción del asturianu y del gallego-asturianu.

Tamién te podria gustar