Portada Conceyos Esti sábadu 15 L’Entregu celebra’l I Festival de Cultura Urbana

Esti sábadu 15 L’Entregu celebra’l I Festival de Cultura Urbana

by redacción asturnews

L’asociación “Qun nun apare” entama’l próximu sábadu, 15 de xunetu, l’I Festival de Cultura Urbana de Samartín del Rei Aurelio, un festival nel que va haber dende actividaes deportives y musicales a amueses artístiques y que va tener como see’l colexu públicu El Cotu se L’Entregu.

El Festival van anicialu los participantes del tornéu 3×3 de baloncestu na cai, nel que pa inscribise hai que contactar cola organización, vía correo electrónicu o por Facebook. A les once y media va empezar la inscripción pal “Skate game”, y a mediudía va ser la vez de la partida de bolos en modalidá de cuatriada. Media hora dempués el grupu “Seis Conceyos” va promover la participación nos xuegos tradicionales. Dende les 12 a les 13.30 hores va haber danza africana con Muévite Wapi Afro”. Al so términu podrá vese l’espectáculu “Serabalam Cirkus”.

Tres un descansu para comer, a los cuatro y media van dar empiezu les finales del tornéu de baloncestu y a  la mesma hora van siguir los xuegos tradicionales, va empezar la música de “Allanai sound system” y van desenvolvese otra vuelta los xuegos na zona de skate, acompañaos de talleres pa los más neños.

Pa les cinco ta programada la conferencia “Cultura sound system”, cola Asociación Cultural Allanai y media hora dempués los “Gaiteros del carbón” van tocar pela zona. Yá de seis a siete y media va haber dos actividaes más: el taller de graffitti y el de risoterapia, cola Asociación “La Creatura” y “Hipnótica Teatru”, respectivamente. Poco primero de los ocho va ser la entrega de premios de les distintes actividaes, y dende les ocho hasta la una de la madrugada va celebrase’l conciertu principal del festival colos grupos “AntiStailo”, “Sebas SBS”, “K-Nalón”, “Guah.a D” y “Allanai Sound System”

Tamién te podria gustar