Portada Plástiques Entama l’Amuesa d’Artes Plástiques 2007 na Sala Borrón d’Uviéu

Entama l’Amuesa d’Artes Plástiques 2007 na Sala Borrón d’Uviéu

by asturnet

Dende esti xueves y hasta’l prósimu día 28 de payares la Sala Borrón (Calvo Sotelo 5, Uvieu) va acoyer les obres seleccionaes na última edición de la Amuesa d’Artes Plástiques. A la inauguración de la esposición que va entamar a les 19:30 hores na mesma sala va asistir el Director Xeneral del Institutu Asturianu de la Mocedá, Guillermo Martínez.

El primer clasificáu nel “Premio Asturias Joven de Artes Plásticas”, fuí nesta ocasión el fotógrafu xixones Jose Jorge Nava Montes, que’alagamó el derechu a facer una amuesa individual na Sala Borrón durante 2008 y un premiu de 12.000 euros. Pal resto de seleccionaos el premiu en metálicu fuí de 5000 euros y la posibilidá de participar na amuesa qu’entama esti día.

A esta edición del Premiu presentáronse 57 trabayos de los que pasaron el corte el ganador Jose Jorge Nava Montes pola so obra fotográfica; Jorge Faes, Úrsula Faya, Virginia López y Sandra Paula Fernández, nel apartáu de pintura; Patricia Vázquez, n’escultura y Alicia Jimenez pol so trabayu de vídeo instalación.

Tamién te podria gustar