Portada Música Entama’l Festival Intercélticu d’Avilés y Comarca

Entama’l Festival Intercélticu d’Avilés y Comarca

by asturnet

El Festival Intercélticu d’Avilés y Comarca celébrase cada branu n’Avilés dende 1997. Ta dedicáu a les tradiciones culturales de los llamaos países celtes, con especial pesu de la música y de la danza, anque tamién recueye otres formes d’arte como la pintura, la fotografía, el teatru, la escultura, l’artesanía según deportes, gastronomía, etc. Entamáu pola Asociación Cultural Esbardu esti añu va llenar un añu más les cais de la villa del adelantáu y otros llugares de la comarca de música, baille, monólogos, talleres y otres actividaes.

La idea de facer un festival d’esti tipu n’Avilés surde, según cuntaron en bastantes ocasiones los responsables de l’asociación, na primer participación de Esbardu nel reconocíu Festival Intercélticu de Lorient en 1993, onde quedaron ablucaos pola magnitú del mesmu y entamaron a preparar la idea de facer daqué asemeyao n’Asturies, y más concretamente na so ciudá. D’esta manera, nel branu de 1997 el proyectu FIA llogra una de los trés sovenciones aprobaes pol Gobiernu del Principáu d’Asturies, la de menor cuantía, amás d’otra otorgada pol Conceyu d’Avilés. L’ésitu y la bona acoyida d’esta primer edición sirvió por que la organización decidir a siguir col festival, a pesar del déficit económicu.

Na edición de 2006 el festival cuntó con 1.175 participantes directos, partíos en 150 actos programaos nos 11 díes que duró’l mesmu, xuntando a 800 músicos, baillarinos y actores nun mesmu defile.

En 2008 foi estremáu como Fiesta d’Interés Turísticu Rexonal, lo que consolidó esti festival dientro del panorama de la música celta.

Porgrama completu d’actividaes

Tamién te podria gustar